Για μας η έννοια της μεταρρύθμισης δεν είναι ένα προεκλογικό σύνθημα, αλλά η ανάγκη να εκσυγχρονιστεί η Ελλάδα σε μία αποδοτική, δίκαιη και ανταγωνιστική χώρα. Κάθε μεταρρύθμιση που δεν εντάσσεται σε μία στοχευμένη δράση και σε μία ουσιαστική ανάγκη βελτίωσης του κράτους είναι καταδικασμένη να αποφύγει. Οι μεταρρυθμίσεις απαιτούν επίμονη εφαρμογή και γνώση τόσο των κερδών που θα αποκομίσει η χώρα από την μεταρρύθμιση όσο και των συμφερόντων που θα θιγούν και θα αντισταθούν σε κάθε ουσιαστική μεταρρύθμιση διαδικασιών και θεσμών.
α) Καθιέρωση της Αξιοκρατίας. Για να επιτευχθεί η Αξιοκρατία χρειάζεται ένα κράτος που λαμβάνει υπόψιν τις πραγματικές ικανότητες των εργαζομένων και βοηθά στην επαγγελματική αναρρίχηση με την σωστή και δίκαιη αξιολόγηση. Οι αξιολογητές θα φέρουν προσωπική ευθύνη για την αξιολόγησή τους και θα αξιολογούνται από τους υφισταμένους τους.
β)Διοικητικά Συμβούλια και Ανεξάρτητες Αρχές. Οι διορισμοί Μελών των Διοικητικών Συμβουλίων ή Ανεξάρτητων Αρχών, να γίνονται με βάση τα προσόντα που πρέπει να έχουν τα στελέχη και να συσταθεί Ανεξάρτητη Επιτροπή, στην οποία να απευθύνεται όποιος ενδιαφέρεται για διορισμό στους Οργανισμούς και στις Ανεξάρτητες Αρχές. Οι επιλεγέντες για διορισμό να περνούν από δημόσια ακρόαση στην Βουλή.
γ) Πάταξη της γραφειοκρατίας. Η Εισαγωγή της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, η απλοποίηση των διαδικασιών Δημόσιας Διοίκησης
δ) Πλήρη διαφάνειας. «Όλα στο Φως». Να καθιερωθεί ο θεσμός της διαφάνειας, σύμφωνα με τον οποίο η Αρχή της Ανοικτής και Δημόσιας Ακρόασης θα πρέπει να αποτελεί τον κανόνα και να διαχέει τη λειτουργία των οργανισμών κοινής ωφελείας και όχι μόνον. Οι συνεδρίες των Διοικητικών Συμβουλίων και επιτροπών να είναι ανοικτές στα Μέλη του Συμβουλίου Καταπολέμησης της Διαφθοράς.
ε) Ευθύνη του Κράτους έναντι του Πολίτη. Να ψηφιστεί Νόμος που να επιβάλλει κυρώσεις εκεί όπου δεν εφαρμόζονται, παραγνωρίζονται ή δεν εκτελούνται οι αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου από Υπουργούς, Μέλη των Δ.Σ. Ημικρατικών Οργανισμών, Μέλη Ανεξάρτητων Αρχών ή δημόσιους λειτουργούς. Για την αποκατάσταση της ζημιάς στον Πολίτη να ψηφιστεί Νόμος ο οποίος θα καθορίζει την ευθύνη του κράτους για κάθε ζημιογόνα πράξη έναντι οιουδήποτε πολίτη.
στ) Εισαγωγή του Θεσμού του Ηλεκτρονικού Δημοψηφίσματος. Να δημιουργηθεί το νομοθετικό πλαίσιο που θα επιβάλλει στην εκάστοτε Κυβέρνηση τη διεξαγωγή Δημοψηφίσματος για τη λήψη απόφασης από τον ίδιο τον λαό για πολιτικές σε ιδιαίτερα σημαντικά ζητήματα. Η τεχνολογία επιτρέπει σήμερα την εισαγωγή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Το μέτρο αυτό μειώνει το κόστος των εκλογών και θα φέρει τους νέους πιο κοντά στην πολιτική. Η πiστοποίηση των πολιτών να γίνεται μέσω Taxisnet
Το SOCIAL αντιτίθεται σε κάθε είδους κομματικοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης, την αθέμιτη παρείσφρυση κομματικών ή μικροπολιτικών συμφερόντων στην κυβερνητική δράση, όπως και εν γένει όλα τα προβλήματα που έχει αναπτύξει η οικογενειοκρατεία και η κομματοκρατία στο Ελληνικό γίγνεσθαι. Ο πρωθυπουργός, το κόμμα ή μία μικρή ομάδα συμφερόντων δεν μπορεί να θεωρεί το Ελληνικό Δημόσιο κτήμα του. Ο Λαός είναι και πρέπει να είναι η κυρίαρχη δύναμη του Ελληνικού Κράτους. Κάθε ενέργεια και δράση μας αποδεικνύει ότι θα παραμείνουμε πιστοί στον Ελληνικό Λαό και στις ιδέες και τις θέσεις μας.